Historiek


In 1995 is de firma GEA (Group European Agencies) opgericht.

Heidi Rutten nam het roer over van haar vader Pierre Rutten die al jaren actief was in de interieurbranche. De leiding van het nieuwe bedrijf liet hij over aan zijn dochter en nam vanaf dan de verkoop in Vlaanderen voor zijn rekening. Intussen zijn hiervoor 2 medewerkers bijgekomen. Na enkele jaren de verkoop van de gordijnstoffen in Nederland voor zijn rekening te hebben genomen is hij in 2013 op pensioen gegaan. Ook als gepensioneerd medewerker bleef hij verbonden met het bedrijf. Op 10 juli 2016 hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen. Zijn gedrevenheid en liefde voor het vak wordt verdergezet door het huidige team. 

Het Limburgse familiebedrijf heeft intussen haar positie als groothandel in de textielmarkt veroverd. Naast de verdeling van een aantal textielagenturen werd de focus hoe langer hoe meer gelegd op de eigen collectie gordijnstoffen onder het label GEA. ‚ÄčAanvankelijk bestond deze uit 90% drukstoffen en 10% jacquards en intussen bevat deze collectie tal van uni kwaliteiten zowel kamerhoog als op 140 cm, transparanten, jacquards en projectstoffen.

Passie voor textiel wordt door het hele GEA team hoog in het vaandel gedragen. Teamwork en betrokkenheid zijn het allerbelangrijkste in een familiebedrijf waar alle medewerkers iedere dag met veel ambitie naar perfectie streven. Perfectie op gebied van kwaliteit, milieu en service.

image-default.jpg